Komkommertijd

Een ieder weet wat de betekenis van kommertijd is: een rustige tijd. Dat heeft geen betrekking op de periode dat Gerrit en Marie de Vries logeren in een familiehotel op de Veluwe. Marie mag graag de kruiswoordpuzzels in onder andere de Story oplossen en niet zonder succes! Zij heeft een veertiendaagse, geheel verzorgde vakantie gewonnen. Als je dat ten deel valt, als gewone burger wonend in een eenvoudige buurt in Almelo, wil je er optimaal van genieten.

Frits, de piccolo van het hotel, sjouwt de koffers van de bezoekers naar de kamers, omdat de lift tijdelijk buiten bedrijf is. Mevrouw Josefien, de eigenaresse, heeft Frits duidelijke instructies gegeven hoe zich te gedragen naar de gasten. De aangeboden kamer op de derde etage is niet al te groot, voorheen was het een kamer en-suite. De aangrenzende kamer is besproken door Marion. Marion wordt verscheurd door de gevoelens van liefde voor een oudere heer. Ook Hans en Claudia hebben een kamer gereserveerd in het hotel, zij willen hun liefde vieren in een rustige omgeving.

Alle kamers zijn nagenoeg op dezelfde wijze gestoffeerd en ingericht, een foutje is dan ook snel gemaakt.

Story wil graag verslag leggen van de ervaring van de prijswinnaar en stuurt Bertine Apeldoorn op pad om het verslag te maken.

Gerrit is een ondernemende man, zeker als hij de slaap niet kan vatten. De verleiding wordt hem te groot, hij wil erachter komen wie achter de deur van de aangrenzende kamer logeert. Als hij dat weet stijgt zijn bloeddruk naar angstige hoogte. Hans en Claudia komen in de vroege ochtend terug van een romantische avond. Claudia is vermoeid en wil bij thuiskomst niets liever dan slapen.

De nieuwsgierigheid van Gerrit, de vergissing van Frits en de dominante bedrijfsvoering van Josefien zijn de oorzaak van kommertijd met sambal en pepers.

Koop uw kaarten voor onze voorstelling hier!