Alfred en Albert

Auteur: Carl Slotboom

Komedie in drie bedrijven, speelt zich af in de zomer in de twintiger jaren.

“Mag ik mij even voorstellen? Mijn naam is Alfred Hoekstra: succesvolle ondernemer, getrouwd met Ria en vader van dochter Annemiek. Door het succes van mijn bedrijf heb ik medewerker Paul de Vries aangenomen. Wij wonen en houden kantoor in een zéér riante villa, uit de tijd van de textielbaronnen hier in Twente.

Het verlangen naar de tijd van weleer heeft mij doen besluiten gehoor te geven aan mijn gevoelens. Nu Ria en onze dochter toch gaan logeren bij haar zuster Corrie en man Klaas Damminga, zet ik ‘les fleurs’ eens even flink buiten! Ik heb rechterhand Paul hierover geïnformeerd, hij wees mijn voorstel echter ten stelligste van de hand. Als luchtig levensgenieter heb ik besloten dit advies naast mij neer te leggen. Ik vertrouw erop dat Paul de zaken waarneemt tijdens mijn afwezigheid…”

Dat is echter makkelijker gezegd dan gedaan!

“Ik, Alfred Hoekstra, heb enige tijd geleden, in een wazig moment, ‘oude bekende’ Eva uitgenodigd om eens te komen logeren. Schoonzuster Corrie en haar man waren in de veronderstelling dat juist zij uitgenodigd waren om te komen logeren en vertrekken richting Twente. Joris Derksen, waar ik oppervlakkig contact mee heb gehad, wil me overtuigen dat hij de juiste kandidaat is om mijn compagnon te worden. Geheel onverwachts komt ook nog mijn tweelingbroer Albert Hoekstra op bezoek. Zou mijn broer die arme Paul dan de helpende hand toesteken? Het valt mijn vrouw Ria op dat ‘ik’ me toch wat anders gedraag dan zij gewend is, dat doet haar besluiten onze dokter Veenhuis in te schakelen.

Bent u net als ik nieuwsgierig hoe de dagen verlopen tijdens mijn afwezigheid en hoe eenieder een mening vormt over mij? Dan wens ik u, namens allen die betrokken zijn bij deze komedie Alfred en Albert, heel veel kijk- en luisterplezier!”

De spelersgroep bestaat uit:

Alfred Hoekstra: Edward Kamphuis

Albert Hoekstra: Edward Kamphuis

Ria Hoekstra: Marian Freriksen

Annemiek Hoekstra: Pleun Overmeer

Paul de Vries: Bart Kobes

Eva: Anneke Scholten

Corrie Damminga: Agnes Hekwolter of Hekhuis

Klaas Damminga: Erwin Westerhof

Joris Derksen: Toby Kokhuis

Dokter Veenhuis: Stefan Visia

Souffleuse: Marlon Timmerhuis

Toneelmeester: Ivonne Heerdink

Grime: Elly Grob en Erna Overmeer

Licht en geluid: Clemens Busscher en Martin Grob

Regie: Joop van den Berg

Kaarten zijn binnenkort beschikbaar op deze website!